לתיק היה שבוע חיובי למרות הירידות הגדולות ב-Pinterest (PINS) וב-Twilio (TWLO), שירדו ב-26% וב-23% בהתאמה. מתחילת השנה התיק עלה ב-8%, ויש סימנים לשיפורים בסביבת השוק למניות צמיחה.
התזה העיקרית שלי היא שהסביבה יכולה להיות נוחה יותר למניות הצמיחה בחודשים האחרונים של 2021 ו/או החודשים הראשונים של 2022. נראה שהתזה הזו מתחילה לפעול, גם אם חלק מהמניות שלנו הושפעו מגורמי מאקרו ורוח נגדית בשבועות האחרונים.
כל הפרטים בגיליון האלקטרוני שניתן להורדה בלינק הזה.
מניות הצמיחה גדולות הצליחו לא רע, וכך גם חלק מהסקטורים כמו סייבר ו-EV. דווקא המניות שנחשבות יקרות יותר מבחינת הערכות שווי סיפקו ביצועים טובים יותר, חברות כמו:
CrowdStrike (CRWD), Nvidia (NVDA), Zscaler (ZS) ו-Shopify (SHOP).
מצד שני, חברות קטנות יותר נותרו תחת לחץ, והשוק העניש חברות בסקטור הפרסום המקוון והמסחר האלקטרוני שהורידו תחזיות צמיחה. אני חושב שזה יוצר כמה הזדמנויות אטרקטיביות במיוחד עבור משקיעים עם אופק ארוך טווח. רבות מהמניות הללו זולות כעת בצורה משכנעת, והן ממוקמות היטב בנקודת צמיחה מתמשכת בשנים הבאות.
כאשר מניות הצמיחה חוזרות למצב שורי, הכסף מתחיל לזרום קודם כל לשמות הגדולים יותר, ואז המניות הקטנות יותר יכולות לקבל קצת רוח גבית אם תיאבון הסיכון נשאר גבוה. המניות הקטנות הן האחרונות להשתתף בעליות, אבל הן יכולות לספק את המהלכים הנפיצים ביותר כשהן מתחילות לנוע.
תנועת המחירים בשבוע האחרון הייתה די מטורפת לדעתי. Twilio (TWLO) השיגה ביצועים טובים יותר בכל המדדים הרלוונטיים והמניה נמחצה. זו הזדמנות קנייה לדעתי.
Shopify (SHOP) לעומת זאת, החמיצה בכל הפרמטרים החשבים, והמניה עלתה ב-7% למחרת. Shopify היא עסק מצוין, וזה מסוג החברות שכדאי לקנות ברבעון חלש כל עוד היסודות נשארים חזקים.
ציפיתי ש-Shopify תרד בחדות אחרי שראיתי את המספרים. למעשה, חשבתי להוסיף ל- Shopify, בציפייה שהמניה תרד בדו ספרתי לאחר הדוח.
סביבת השוק
נאסד”ק נמצא במגמת עלייה חזקה אך מעט מתוח בטווח הקצר.
ARK Innovation ETF (ARKK) השתפרה בזמן האחרון, אך היא נותרה בתנועה צידית עדיין ומפסידה כסף ב-2021.
סימני אזהרה משמעותיים מגיעים ממדדי הסנטימנט הגועשים. מדד החשיפה של NAAIM הוא הבולט ביותר והגיע השבוע ל-103.5. זה לא אומר שהשוק צריך לתקן מיד, אבל הסיכויים לנסיגה או לפחות תקופת התכנסות גדלים כשהסנטימנט הופך לשורי.
התרשים למטה מציג את S&P 500 למעלה ואת מדד NAAIM למטה. הקווים האנכיים האדומים הם פרקים שבהם השוק נסוג כשהאופטימיות עלתה, והקווים האנכיים הירוקים הם תקופות שבהן השוק המשיך להצליח למרות הרוחות הנגדיות.
סנטימנט השוק הוא רק אחד מהמשתנים הרבים שמשפיעים על השוק. בתקופות של מגמות שוריות חזקות, יכולות להיות לנו עליות מתמשכות גם כשהסנטימנט מוגבר. הבדיקה לאחור הבאה של SentimentTrader מראה שלמעשה ה-S&P 500 הציג ביצועים טובים למדי במהלך 5 השבועות בהזדמנויות קודמות בהן מדד החשיפה של NAAIM חצה מעל 100.
חוץ מזה, מדדי סנטימנט אחרים כמו CNN Fear&Greed מתונים יותר, ורק לפני חודש היינו במצב Fear. סימני האזהרה הגדולים מהסנטימנט מגיעים כאשר כל מדדי הסנטימנט הם חמדנים ביותר לפרקי זמן ארוכים.
השבוע הולך להיות עמוס, בנוסף להמשך פרסום תוצאות רבעון שלוש של הרבה חברות, הפד מתכנס לישיבתו ב-2-3 בנובמבר. קשה לחזות את ההשפעות של האירועים האלה על השוק ועלינו להיות מוכנים להחזיק באסטרטגית ארוכת הטווח בכל תרחיש שיתפתח בזמן הקצר.
אסטרטגית הזמן הארוך
ראייה ארוכת טווח יכולה לעשות את כל ההבדל בתיק. למעשה, עקביות ומשמעת חשובים יותר מכל דבר אחר. כאשר מניה איכותית נמכרת מסיבות זמניות, זו הזדמנות קנייה. התנודתיות כואבת בטווח הקצר, אבל היא גם ברכה בטווח הארוך.
פרסום דיגיטלי הוא ענף צומח ומשכנע מאוד, אך רוב המניות בתחום החמיצו את התחזיות ברבעון הזה בגלל השיבושים בשרשרת האספקה ומדיניות הפרטיות החדשה של אפל (AAPL). ההשפעה של גורמים אלה תהיה זמנית במידה רבה: צווארי הבקבוק של שרשרת האספקה ייפתרו, וחברות ימצאו דרכים טובות יותר למקד ולמדוד פרסום באקוסיסטם של אפל.
אם המספרים יהיו מתחת לתחזיות ברבעון, זה יהיה רע למחיר המניה. עם זאת, אם ההכנסות ימשיכו לגדול בעתיד, זו הזדמנות קנייה.
הטבלה משווה את צמיחת ההכנסות של חברות הפרסום הדיגיטלי לעומת שחקני הפרסום המסורתיים. המגמה מאוד ברורה, גם ברבעון רע הדיגיטל צומח בקצב חזק מאוד תוך שהוא צובר נתח שוק מהפרסום המסורתי.
גם Amazon וגם Shopify החמיצו את התחזיות בהפרש גדול ברבעון האחרון. אני מודה שלא ציפיתי להחמצה כזו גדולה ממובילי המסחר האלקטרוני האלה. עם זאת, הדברים נראים שונה מאוד כאשר אנו מסתכלים על מגזרי העסקים של אמזון לאורך שנתיים ו-3 שנים, אין באמת האטה.
הביקוש הואץ בחדות עקב הסגרים בשנת 2020, וכעת אנו רואים האטה עקב השוואות מאתגרות לשנה קודמת בתוספת השפעת הפתיחה המחודשת של הכלכלות בשילוב עם המחסור. עם זאת, כאשר אנו מחליקים את הנתונים ומסתכלים על כל התקופה, החברות הללו עדיין מציגות ביצועים טובים מאוד.
חשוב לציין, מניות אלה הוערכו בצורה אגרסיבית בשנת 2020. כעת חלק ממניות הצמיחה יקרות אפילו יותר מבשנה שעברה, אך מניות צמיחה קטנות, פרסום מקוון ומסחר אלקטרוני זולים למדי. בטווח הארוך, כלומר לפחות 3 שנים ובאופן אידיאלי הרבה יותר, יש לי אמון חזק במניות הללו ובפוטנציאל האפסייד שלהן.
לא רק זה, אלא שאנו רואים חידושים יוצאי דופן בטכנולוגיה לאורך השנים הבאות. תרצו או לא, ה- Metaverse מגיע בגרסה כזו או אחרת, והוא ידרוש השקעות מסיביות בכוח מחשוב, מוליכים למחצה ותשתית אינטרנט, בין תחומים רבים אחרים. התיק ממוקם היטב להרוויח מהמגמה האדירה הזו.
חלק מהחברות האלו לא יצליחו, אך כקבוצה החברות הללו הולכות לספק צמיחה אקספוננציאלית בהכנסות, וצמיחת ההכנסות היא מניע התשואה החשוב ביותר למניות לאורך תקופות זמן ארוכות.
לא סחרתי הרבה בתיק באוקטובר, התמקמתי כפי שרציתי בחודש הקודם ורציתי לראות את דוחות רבעון שלוש לפני ביצוע שינויים גדולים יותר בתיק.
לאחר שראיתי מספר דוחות השבוע, אני מתכנן להמשיך ולהוסיף למניות בתיק בהדרגה באופן קבוע. רמות המזומנים יישארו כנראה בטווח של 10%-5%.
יש הרבה מניות חדשות בעלות פוטנציאל אטרקטיבי אבל אני לא רוצה להחזיק יותר מ 35 מניות.
לסיכום, אני שורי ביחס לשוק בחודשים האחרונים של 2021 ובחודשים הראשונים של 2022. אך כמו בכל התחזיות לטווח הקצר בשוק, תמיד קיים הספק ולא אתפלא אם נראה תנודתיות גוברת שתנער את הידיים החלשות לפני הראלי. במיוחד בהתחשב בכך שמדדי הסנטימנט מתחממים.
גילוי נאות: אינני יועץ השקעות. כתבתי את המאמר הזה בעצמי, הוא מביע את דעותיי שלי ואין בו בגדר המלצה לבצע פעולה בנייר ערך. אינני מקבל שום תמורה ואין לי קשר עסקי עם חברה אשר מניה מוזכרת במאמר זה. השקעות בניירות ערך כרוכה בסיכון. אחריות על כספכם היא שלכם בלבד.