אסטרטגיות תעודות הסל לחודש נובמבר 2020

הטבלה מציגה את החזקות נובמבר באסטרטגיות תעודת הסל הכמותיות. לתזכורת, הנה הפוסט עם כמה הסברים על אופן הפעולה של אסטרטגיות אלה והביצועים בעבר.

גם השנה אוקטובר הצדיק את המוניטין שלו כחודש גרוע לנכסים. המניות, האג”ח והזהב היו חלשים במהלך החודש והאסטרטגיות הניבו תשואות מאכזבות. אין כאן שום דבר מפתיע במיוחד, המודלים מבוססים בעיקר על מומנטום ומעקב אחר מגמות, והמניות נמצאות במגמת עלייה כבר מספר חודשים. כאשר מתחילה נסיגה במגמת העלייה הזו, הביצועים של המודלים נפגעים.

מעניין לציין את ההבדל בביצועים בין הסוגים השונים של האסטרטגיות. אלה שבראש הטבלה הם בדרך כלל אסטרטגיות יציבות ומגוונות יותר. אסטרטגיות אלו מפגרות בביצועים מתחילת השנה, אך הן הביאו לביצועים טובים יותר באוקטובר. האסטרטגיות בתחתית הטבלה הן מהירות ואגרסיביות הרבה יותר. אסטרטגיות אלו סבלו מנזק רב יותר באוקטובר, אך הן גם בעלות ביצועים טובים יותר מתחילת השנה עד היום.

מבחינת ההחזקות, האסטרטגיות המהירות יותר כגון TTSPY ו- TTQQQ עברו לחוף מבטחים – אג”ח, בעוד שהאסטרטגיות האטיות יותר נשארות במצב סיכון.

זו הסיבה שהגיוון על פני לפחות 3 אסטרטגיות חשוב כל כך. בחירה באסטרטגיות עם מהירות ורמות סיכון שונות מאפשרות לקבל תשואה כוללת חלקה יותר.

הנחת העבודה שלי היא שאנחנו עדיין נמצאים במגמת עלייה לטווח הארוך המונעת בעיקר מנזילות גדולה בשווקים והסיכוי להמשך התאוששות בכלכלה הגלובלית בכלל והאמריקאית בפרט. אם זה אכן יתממש, השווקים ישמרו על מגמת העלייה בטווח הבינוני, במיוחד לאחר הבחירות בארה”ב במידה ויוכרעו ואי הבהירות תיעלם.

אך אם השווקים ימשיכו לרדת מתחת לנקודת השפל של ספטמבר גם לאחר פחד הבחירות, הדבר עשוי להצביע על כך שאנחנו בשינוי מגמה ויידרשו מהלכי הגנה.

פוסטים אחרונים

סקירה

השיעור שלמדתי מהשוק ב 2023

השיעור שלמדתי מהשוק סיכום מחצית שנה 2023 תזת המאקרו לשנת 2023 הייתה שמניות הצמיחה צפויים לביצועים גבוהים יותר בשל הערכות שווי אטרקטיביות במיוחד בסוף השנה

לכתבה המלאה »