סקירת חברות פינטק

אין הגדרה אחידה ומקובלת על כולם של המושג פינטק. אולם לאחר סקירת יותר מ-200 מאמרים מדעיים שונים, המציעים הגדרות של טכנולוגיה פיננסית, ויקיפדיה מציעה את שתי ההגדרות הבאות:

“פינטק היא תעשייה פיננסית חדשה המשתמשת בטכנולוגיה לשיפור פעילויות פיננסיות על ידי הצעת פתרונות טכנולוגיים בהתאם למצבים עסקיים שונים בעוד שהרעיונות יכולים גם להוביל למודלים עסקיים חדשים או אפילו לעסקים חדשים”.

“פינטק הוא מימוש חדש של יישומים, תהליכים, מוצרים ומודלים עסקיים בתעשייה הפיננסית. הוא מורכב משירות פיננסי אחד משלים או מספר שירותים פיננסיים משלימים, הממומשים במלואם באמצעות האינטרנט”.

המונח Fintech זה הלחם בסיסים בין המילה ״Finance״ למילה ״Technology״ המתייחס לעסקים וחברות המשתמשות בטכנולוגיה על מנת לשפר או ליעל שירותים ותהליכים פיננסיים – החל משירותי סליקה, בנקים דיגיטליים, Cryptocurrency (מטבעות וירטואלים), ביטוחים, השקעות ועוד.

הקורונה שימשה רוח גבית לכל ענפי הדיגיטציה שצמחו גם לפני התפרצות המגיפה. תהליכים שצפוי היה שיתפתחו במהלך מספר שנים קוצרו לחודשים. הצמיחה במסחר והשירותים המקוונים לא פסחה גם על השירותים הפיננסים.

בסקירה הפעם נבחן מספר חברות פינטק שזכו לעדנה בשנת הקורונה וכעת חוות תיקונים חדים עם פרסום דוחות הרבעון השלישי. 

נבחין בין תחומי הפעילות, פוטנציאל הצמיחה, איכות ההנהלה, מחיר המניה והסיכונים. הבחנה זו תעזור להבדיל בין תיקונים הנובעים מסנטימנט שלילי בשוק לבין תיקונים המשקפים בעיות בבסיס העסקי של החברות.

Paysafe(PSFE)

Paysafe Limited מספקת פתרונות מסחר דיגיטליים לעסקים מקוונים ומציעה שלושה שירותים עיקריים:

פתרונות עיבוד וסליקה מקוונים, לרבות מגוון פתרונות קבלת תשלומים ועיבוד עסקאות עבור סוחרים וספקי שירותים מקוונים, הכוללים עיבוד עסקאות, פתרונות מקוונים, פתרונות שער, כלים לניהול הונאה וסיכונים, נתונים וניתוח נתונים.

ארנק דיגיטלי תחת המותגים Skrill ו-NETELLER, המאפשרים למשתמשים להעלות, לאחסן, למשוך ולשלם מחשבונות וירטואלים; Knect, תוכנית נאמנות הקשורה ל-Skrill; Net+Prepaid Mastercard, מוצר נלווה המאפשר למשתמשים פעילים בארנק הדיגיטלי של NETELLER לגשת ולהשתמש בכספים מאוחסנים בכל מקום שבו מתקבלים מוצרי כרטיס מאסטרקארד.

שירות eCash המאפשר למשתמשים לבצע קניות באינטרנט ולאחר מכן לשלם לא מקוון במזומן כדי לסיים את העסקה או בתשלום מראש. 

שירותי העיבוד והסליקה מהווים יותר מ 80% מהכנסות החברה. דווקא מגזר פעילות זה נמצא בסיכון תחרות הגבוה ביותר ולא מהווה יתרון תחרותי לחברה. מכאן גם הרווחיות הנמוכה.

הסקטורים המשמעותיים יותר לשורת הרווח הם שירותי הארנק הדיגיטלי ו eCash.

הכנסות מגזר הארנק האלקטרוני ירדו ב 15% ברבעון.

הכנסות מגזר ה eCash עלו ב 10%.

ומגזר עיבוד התשלומים עלה ב 8%.

שורת ההכנסות כולה צומחת ב 5% בלבד ב 2021 מול שנה קודמת.

וצמיחה צפויה ב 2022 4% בלבד.

הסיכונים

הסיכון הראשון הוא סיכון התחרות במגזר פעילות עיבוד התשלומים. לחברה אין יתרון תחרותי מול המתחרות מלבד הובלה בענף ה iGaming. 

זה מוביל לסיכון השני והוא סיכון רגולטורי. אומנם החברה נהנתה מרוח גבית כשיותר מדינות בארה”ב מתירות הימורים באון ליין, אך כל זה נתון לשיקולים פוליטיים והחלטות שונות יכולות להתקבל בעתיד.

הסיכון השלישי הוא רמת המינוף הגבוהה. החברה ביצעה שתי רכישות לאחרונה במטרה להתרחב בדרום אמריקה. החוב עלה ל 2.1 מיליארד דולר על שווי חברה של 3 מיליארד. יחס מינוף של 4.3 על ה EBITDA.

מחיר המניה

שווי שוק החברה הוא 3 מיליארד דולר היום כשמחיר המניה 4.5 דולר. החברה הונפקה כ SPAC ב 10 דולר ובשיאה עלתה ל 20 דולר.

ערך החברה כולל החוב הוא 5 מיליארד דולר. מכפיל מכירות צפויות ל 2022 על ערך חברה של 5 מיליארד הוא 3.5. נמוך מאוד בכל קנה מידה לסקטור. גם מכפיל ה EBITDA צפוי ל 2022 נמוך מאוד ועומד על כ 11. 

מחיר המניה נע סביב ה 8 דולר בחודשים האחרונים והתרסק לאחר פרסום הדוח ל 4 דולר.

אין לי החזקה במניה ואני לא מתכוון לרכוש אותה בקרוב.

Payoneer (PAYO)

Payoneer יצרה תוך זמן קצר מערכת אקוסיסטם שלמה סביב פלטפורמת התשלומים והמסחר הגלובלית שלה. באמצעות יצירת שותפויות אסטרטגיות עם חברות פיננסיות מובילות ונותני שירותים אחרים כמו שירותי מס ותכנון פיננסי לעסקים דיגיטליים, השכילה החברה לבנות מותג גלובלי חזק. כיום היא מספקת שירותים ליותר מ 5 מליון סוחרים מקוונים ופרילנסרים ביותר מ 190 מדינות בעולם וצומחת בקצב דו ספרתי משנה לשנה מאז היווסדה ב 2005.

בניית אקו סיסטם באמצעות יצירת שותפויות אסטרטגיות.

החברה שומרת על 100% שמירת לקוחות וביחד עם קצב גיוס לקוחות עולה גם הקציר ׁ(הכנסות חוזרות ‘Cohort’) עולה.

אסטרטגית החברה היא להמשיך ולפתח את האקוסיסטם באמצעות שותפויות ורכישות שיגדילו את היצע השירותים ללקוחות.

החברה דיווחה על צמיחת הכנסות של 35% ברבעון השלישי. התחזיות של החברה לשנים הבאות הן של צמיחה של לפחות 20% בהכנסות עם לא פחות מ 20% EBITDA.

הסיכונים

החברה פועלת יפה ומבדלת את עצמה משאר המתחרות על ידי יצירת אקוסיסטם שלם סביב פלטפורמת תשלומים. התחרות היא עדיין גורם סיכון חשוב שאי אפשר להתעלם ממנו. המרווחים של חברות עיבוד תשלומים מקוונים צפויים לרדת ככל שהתחרות תיגבר.

מחיר המניה

שווי שוק של כ 3 מיליארד דולר במחיר היום של 8.8 דולר למניה. החברה ללא חובות ועם כ 500 מליון דולר מזומנים בקופתה. כך שערך החברה הוא כ 2.5 מיליארד דולר.

מכפיל מכירות לערך חברה הוא 6. ומכפיל מכירות ל EBITDA סביב ה 140. לא זול. במיוחד לאור הרווחיות. אבל לא מתוח מדי בהתחשב בצמיחה הגבוהה שהחברה מציגה והשיפור הצפוי ב EBITDA בעקבות כך. 

נניח והחברה תצמח 20% במכירות ב 5 שנים הבאות היא תגיע לשורת הכנסות של כ 900 מליון דולר עם EBITDA של לפחות 180 מליון דולר.

מכפיל מכירות לערך חברה יהיה 2.8 ומכפיל ה EBITDA  סביב ה 13. 

 

 

גילוי נאות: אינני יועץ השקעות. כתבתי את המאמר הזה בעצמי, הוא מביע את דעותיי שלי ואין בו בגדר המלצה לבצע פעולה בנייר ערך. אינני מקבל שום תמורה ואין לי קשר עסקי עם חברה אשר מוזכרת במאמר זה. השקעה בניירות ערך כרוכה בסיכון, האחריות על כספכם היא שלכם בלבד.

פוסטים אחרונים

סקירה

השיעור שלמדתי מהשוק ב 2023

השיעור שלמדתי מהשוק סיכום מחצית שנה 2023 תזת המאקרו לשנת 2023 הייתה שמניות הצמיחה צפויים לביצועים גבוהים יותר בשל הערכות שווי אטרקטיביות במיוחד בסוף השנה

לכתבה המלאה »