עדכון 1 באוקטובר 2021

השוק סוער בשבועות האחרונים. רמות הפחד של המשקיעים עלו ותנועת המחירים היומית תנודתית מאוד. בהסתכלות קצת יותר רחבה המדדים הגדולים חזרו לרמתם מלפני חודשיים בלבד, ומתחילת השנה עדיין מסכמים עלייה דו ספרתית.

ביצועי התיק

התיק הלאסולידי איבד 6% מהעדכון האחרון ומסיים את התקופה מתחילת השנה בכ 2% עלייה.

מניית השבוע

MercadoLibre (MELI) מובילה בתחום המסחר האלקטרוני והפינטק בדרום אמריקה. החברה רכשה ביטקוין לאחרונה, מה שמעיד כי היא מתכננת להציע מסחר בקריפטו בעתיד הקרוב.

ביצועי המניה חזקים בטווח הארוך והיו חזקים גם במהלך הסגרים בדרום אמריקה ברבעונים האחרונים.

ההכנסות ברבעון השני הגיעו ל -1.7 מיליארד דולר, גידול שנתי של 94%. הכנסות ממסחר ב -96% ל -1,142 מיליון דולר, בעוד שההכנסות מפינטק עלו ב -89% לעומת השנה שעברה ל -560 מיליון דולר.

קונים והמוכרים מושכים זה את זה לפלטפורמה של MercadoLibre, הן במסחר והן בפינטק.  הפלטפורמה מספקת ערך רב יותר ככל שהיא צוברת גודל לאורך זמן. הגודל גם מאפשר לחברה להשקיע ולהתייעל בלוגיסטיקה. שני הדברים יחד עוזרים לחברה ליצור יתרון מול התחרות הגוברת.

לאחוז גדול מהאוכלוסייה בדרום אמריקה אין גישה לבנקים, לכרטיסי אשראי ולשירותים פיננסיים בסיסיים אחרים, ולכן השוק בשלב זה הוא מאוד לא חדיר. ההזדמנות לצמיחה לטווח הארוך של MercadoLibre היא עצומה אם ההנהלה תמשיך בביצוע האסטרטגיה בצורה מוצלחת.

מחיר המניה סביר ביותר.  יחס מחיר למכירות  14 על פי הערכות ההכנסות לשנת 2021 ו 10 מהערכות המכירות לשנת 2022. 

סיכונים

השוואת הביצועים לשנת הקורונה תמשיך לאתגר וניתן לצפות לתנודתיות אם השוק יתאכזב מהצמיחה ברבעון מסוים. כך שמחיר המניה צפוי להיות תנודתי מספר רבעונים קדימה. 

מבחינה פונדמנטלית, התחרות ככל הנראה תגדל בטווח הקצר. Sea Limited (SE) מגדילה את החדירה לדרום אמריקה, ולאמזון (AMZN) כבר יש נוכחות משמעותית במקסיקו ובברזיל. השוק גדול מספיק עבור מספר שחקנים, ו- MercadoLibre היא עדיין השחקנית המובילה בשווקים העיקריים ביבשת  , אך התחרות היא תמיד גורם סיכון שיש לקחת בחשבון.

שולי הרווח גם ישתנו עם הזמן. השקעות בתחומים כמו משלוח חינם ומוצרי בית במחירים נמוכים הם כלי שיווק מעולים, אך הם יכולים להשפיע על שולי הרווח לאורך זמן, מה שעלול להשפיע על מחיר המניה. תנודות המטבע במדינות יכולות להשפיע גם על ההכנסות המתורגמות לדולר ארה”ב.

גורמי סיכון אלה מוכרים, MercadoLibre היא הזדמנות למנית צמיחה ייחודית, הפועלת בשווקים עם פוטנציאל עצום להתרחבות בטווח הארוך. להנהלה יש יכולת ביצוע מוכחת, והערכת השווי סבירה בהחלט.

מחיר המניה צנח השבוע ביותר מ 10%. הרמה של 1,650 דולר מצטיירת כרמה קריטית. אם לא תישבר יכולה להוות תמיכה על לגל העליה הבא.

סביבת השוק

השווקים ירדו בחדות ביום שלישי, כאשר מניות הצמיחה ואפילו הטכנולוגיה הגדולות סבלו מירידות חדות. הנרטיב התקשורתי מייחס זאת לעלייה בתשואות האג”ח, להתנגדות הסנאט להגדלת תקרת החוב ולחדשות לפיהן מספר סנאטורים מתנגדים להארכת כהונתו של ג’רום פאוול כיו”ר הפד.

זהו החלק הקשה של השנה, עם הרבה רעש כלכלי ופוליטי, בשילוב עם תנודתיות עקב תנועות השקעה מאזנות בתיקים המוסדיים לקראת סוף הרבעון השלישי. חולשת השוק האחרונה אינה מהווה הפתעה, אך אני רוצה לראות את הנאסד”ק מעל 14.5K ואת  ARKK מעל  110 כדי להבין שהתיקון הושלם.

אני עדיין חושב שאנו חווים תיקון זמני ולא כניסה לשוק דובי.  ההנחה שלי היא כי סביבת השוק תהיה הרבה יותר נוחה בסוף 2021 או בתחילת 2022.

אם הנחה זו תתברר כטעות והשוק ימשיך לרדת מתחת לרמות התמיכה העיקריות האלו, אני אשקול לגדר באמצעות תעודות סל כמו ARKK או TQQQ.

תשואות האג”ח הארוכות עלו בחדות כשאג”ח ארה”ב ל 30 שנה כבר ב 2% תשואה ולעשר שנים 1.5%. זה עדיין מתחת לאינפלציה הצפויה לכן לא ניתן לומר שהתשואות מוגזמות. המשך עלייה יכולה לאיים על מחירי כל הנכסים ובמיוחד מניות הצמיחה הגבוהה.

הסיבות לעלייה בתשואות האג”ח הם ערבוב של גורמים שלפעמים עומדים בסתירה. מצד אחד הרוחות מישיבת הפד מהשבוע העלו חשש שהאינפלציה תישאר אתנו לזמן ארוך יותר מהתחזיות הקודמות. רבים ממשתתפי הישיבה הקדימו את תחזיתם לעליית ריבית מתחילת 2023 לאמצע 2022. 

מצד שני משקיעי האג”ח כבר לא מסתפקים בתשואות נמוכות וזה מעיד על עליה בתיאבון לנכסים מסוכנים יותר. הנפגעות העיקריות באם המגמה של עלייה בתשואות האג”ח תימשך תהיינה מניות הצמיחה הגבוהה. ערכן מבוסס על תחזית תזרימי מזומנים רחוקה כך שעליית ריבית משפיעה עליהן יותר מאשר על מניות מסקטורים אחרים.

תנאי שוק חיוביים

הדפסת הכסף נמשכת ותומכת בשוק כשמאזן הפד מגיע לשיאים חדשים . זהו הגורם השורי החשוב ביותר שיש לקחת בחשבון בעת הערכת תנאי השוק הכלליים.

מרווחי אשראי בארה”ב נמצאים ברמה נמוכה היסטורית בהסתכלות על העשור האחרון. אם אנו הולכים לראות שוק דובי חדש למניות, קרוב לוודאי שהוא ילווה בעליית מרווחי האשראי. בשלב זה אין סימנים לכך.

 

“Be Fearful When Others Are Greedy”

מספר מדדים העוקבים אחר מגמות הסנטימנט בשוק מעידים על כך שפחד המשקיעים בשיא שנתי.

מדד הכסף החכם מול הכסף הטיפש מראה על היפוך מגמה כך שכסף חכם אופטימי יותר מהכסף הטיפש.

ככל שהכסף הטיפש פסימי יותר רמת הסיכון במניות קטנה.

Source: SentimentTrader.com

אחוז המחזיקים בדעה דובית על השוק עלה לשיא שנתי של 40% לפי סקר AAII.

חשיפת תיק ההשקעות הממוצע בארה”ב למניות ירדה אף היא לרמתה הנמוכה בשנה האחרונה.

ומדד הפחד של CNN בשיא שנתי שלילי.

אז נכון שהסנטימנט השלילי לא תמיד חזה נכון תנועת מחירים חיובית,  אבל אני עדיין מרגיש הרבה יותר נוח כשרמת פחד המשקיעים עולה, במיוחד ברמות המחירים בשוק היום.

גילוי נאות: אינני יועץ השקעות. כתבתי את המאמר הזה בעצמי, הוא מביע את דעותיי שלי ואין בו בגדר המלצה לבצע פעולה בנייר ערך. אינני מקבל שום תמורה ואין לי קשר עסקי עם חברה אשר מניה מוזכרת במאמר זה. השקעות בניירות ערך כרוכה בסיכון. אחריות על כספכם היא שלכם בלבד.

פוסטים אחרונים

סקירה

השיעור שלמדתי מהשוק ב 2023

השיעור שלמדתי מהשוק סיכום מחצית שנה 2023 תזת המאקרו לשנת 2023 הייתה שמניות הצמיחה צפויים לביצועים גבוהים יותר בשל הערכות שווי אטרקטיביות במיוחד בסוף השנה

לכתבה המלאה »