תזכורת איך הבלוג נולד
אני לא מאמין שניתן להכות את השוק באופן עקבי למשך זמן ארוך. אבל מצד שני אני לא מרגיש מספיק בטוח בהשקעה פאסיבית מחקה מדדים, אז התחלתי לחקור.
אל מול התיק הלאסולידי שאני מנהל בכספיי שלי ומעדכן אודותיו בבלוג, בניתי מספר אסטרטגיות להשקעה בתעודות סל. האסטרטגיות הן “סמי פאסיביות”, כשפעם בחודש נבדקת אפשרות להחלפה על פי מדדים כמותיים הבודקים טרנדים בשוק.
ההשקעה בתעודות סל יותר משעממת מבחירת מניות ספציפיות. אבל אנחנו פה לא בכדי ליהנות.
מחזוריות השוק
השוק הוא מחזורי ומושפע מטרנדים. הדוגמה האינטואיטיבית ביותר היא הבדלי המומנטום בין סקטור חברות מוצרי הצריכה הבסיסית לבין סקטור חברות מוצרי המותרות. בתקופות של שפל כלכלי סקטור מוצרי הצריכה הבסיסית מכה את סקטור היוקרה ולהפך. בגאות כלכלית סקטור המותרות מכה את הצריכה הבסיסית.
חווינו את זה לאחרונה עם פרוץ משבר הקורונה. היה ברור למן ההתחלה שהמומנטום יעבור לסקטור הצריכה הבסיסית. בנוסף, סקטור הדיגיטציה קיבל רוח גבית חזקה מהסגרים והעבודה מהבית, והסקטורים המחזוריים נחבטו קשה.
אם כך, יצאתי לבדוק את התזה שהשקעה “סמי פאסיבית” יכולה להניב תשואות גבוהות יותר מאשר השקעה פאסיבית לגמרי לאורך זמן. את הפוסט עם כל הפרטים על אסטרטגיות תעודות הסל, ובדיקות תוצאות העבר תוכלו למצוא פה.
למה בעצם להחזיק מזומן?
אני מאוד מאמין באסטרטגיות ההשקעה בתעודות הסל ואוהב במיוחד את אסטרטגית ה CMM ו ה SMH.
בהחלט יכול לבוא היום בוא אני אחליט למכור את החזקותיי בתיק הלאסולידי, או אקטין את ההחזקות, ואת יתרת ההון אשקיע באסטרטגיות תעודות הסל.
כשיגיע היום הזה באמת אין סיבה להחזיק מזומן בתיק.
הסיבות להחזקת המזומן בתיק הלאסולידי הן שתיים:
- הקטנת תנודתיות התיק.
- אפשרות לנצל הזדמנויות ולקנות בשפל.
עלתה שאלה מעניינת בקבוצת הוואטסאפ. למה בעצם להחזיק מזומן? האם בראייה לטווח ארוך לא כדאי להיות מושקע כל הזמן עם 100% מההון בשוק המניות?
מודל ה (CMM (Credit Market Model
חיפשתי אחר מודל שיבחן תוצאות עבר לתקופת זמן ארוכה. בכל פעם שהשוק במגמת עליה נקטין מזומן בתיק ובמגמת ירידה נגדיל את יתרת המזומן.
המודל הכי מתאים מבין המודלים שסקרנו בעבר הוא מודל ה CMM. המודל בוחן את מרווחי האג”חים המסוכנות – הקונצרניות, אל מול הבטוחות – הממשלתיות. כשהמרווחים יורדים זה אומר שמחירי האג”ח המסוכנות עולה, כלומר המומנטום בשוק חיובי. המשקיעים מעדיפים את נכסי הסיכון, ומחירי המניות במגמה עולה.
נתחיל ביצירת יחס המודד את הביצועים היחסיים של אגחי”ם קונצרניות בארה”ב מול הביצועים של אג”ח הממשלתיות. נבחר בשני ה ETF:
(iShares iBoxx $ High Yield Corportae Bonds ETF (HYG
(iShares 7-10 years Treasury Bond ETF (IEF
כאשר יחס זה עולה זה אומר שאג”ח קונצרניות מנצחות את האג”ח הממשלתיות, כך שהמומנטום בשוק חיובי גם למניות.
כעת ניגש למערכת ה ETFReplay ונבנה את האסטרטגיה.
נבנה שתי חלופות לתיקי השקעות. התיק הלאסולידי מוטה חברות צמיחה גבוהה, לכן התיק הראשון יעקוב אחר תעודת QQQ. כאשר היחס במגמת עליה נשקיע את כל ההון ב QQQ.
התיק השני, יורכב מ 70% QQQ ו – 30% מזומן. למזומן נבחר בתעודת הסל TLT. כשהיחס יורד נשקיע בתיק השני.
הבחירה ב TLT נעשתה לשם הפרקטיקה. אין במערכת ה ETFTreplay אג”חים של ממשלת ישראל. באותה המידה משקיע ישראלי יכול לבחור ל”החנות” את ההון הלא מושקע באג”חים של ממשלת ישראל.
להלן התוצאות:
אסטרטגית ההחלפה בין שני התיקים. תיק שכולו מושקע ב QQQ בעת מומנטום חיובי בשוק, ותיק 70% QQQ ו 30% מזומן כשהמומנטום שלילי, התגלתה כיעילה. היא הביאה לתשואות גבוהות יותר ובסיכון נמוך יותר מאשר ההחזקה ב QQQ לאורך כל התקופה.
גילוי נאות: אינני יועץ השקעות. כתבתי את המאמר הזה בעצמי, הוא מביע את דעותיי שלי ואין בו בגדר המלצה לבצע פעולה בנייר ערך. אינני מקבל שום תמורה ואין לי קשר עסקי עם חברה אשר מניה מוזכרת במאמר זה. השקעה בניירות ערך כרוכה בסיכון, האחריות על כספכם היא שלכם בלבד.